Core-Stabilizáció (új óra)

Minden szerdán CORE-STABILIZÁCIÓ néven új óratípust mutatok be Velencén a Green Residence Jóga Stúdióban.

Várok mindenkit szeretettel, aki derék-, hátpanaszokkal küzd, vagy csak egyszerűen fejleszteni szeretné magát erőnlétben, stabilitásban, állóképességben és szereti a változatos eszközhasználatot, melyek igazi kihívást tudnak jelenteni egy-egy gyakorlatnál.

Mi ez az óratípus? Csúcsszuper! :D

Először egy kis tudomány: A krónikus derékfájás leggyakoribb oka a medence és a gerinc ágyéki szakaszának instabilitása. A megfelelő izomműködés hiánya a csigolyák nagymértékű, nem kívánatos elmozdulását okozza. Mivel ez a terület tele van fájdalomérzékelő receptorokkal, ez az elmozdulás érzékennyé, fájdalmassá teszi a területet. A megfelelő izomműködés azonban képes a nagyfokú elmozdulásokat kordában tartani. Ehhez azonban nem elég csak erősíteni az izmainkat, okossá is kell tenni őket, hogy a hétköznapokban felmerülő instabil, váratlan körülmények során megfelelő sorrendben, megfelelő erővel kapcsolódjanak be és védjék meg gerincünket a sérüléstől. A core izmok trenírozásával és egy kis proprioceptív tréning becsempészésével az órába érjük el azt, hogy derék- és hátfájásunknak búcsút mondjunk.

Core-stabilizációs tréning köredzés formájában zajlik instabil környezetet teremtve a gyakorlatok végrehajtása közben, mely során nem csupán az izmokat, hanem a központi idegrendszer idegpályáit is trenírozzuk (proprioceptív tréning). Az órát változatos eszközhasználat jellemzi, úgy mint például felfüggesztett eszköz (mint a TRX), bosu, fitball labda, softlabda, egyensúly szivacspárna, gumikötél, gymstick, stb.

Szabadulj meg a derékfájástól! Adj esélyt a gerincednek! ;)